курс “РЕСТОРАНТЬОР”

ЗАПОЧВАНЕ ВЕДНАГА БЕЗ ИЗЧАКВАНЕ НА ГРУПА

● При нас можете да се обучавате от всяка точка на страната без да се налага да пътувате или да отсъствате от работа.

● Aко имате опит по специалността – ускорен курс на обучение в дистанционна форма.

● За курсисти без опит по специалността, Центърът осигурява практика в реална работна среда.

● Възможност за разсрочено заплащане на таксата за курса, както и превод и легализация за чужбина на издадените документи.

Ресторантьорът организира и ръководи цялостния процес по посрещане, настаняване, обслужване и изпращане на гостите в заведенията за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове). Контролира състоянието на търговските зали, кухните, складовите и общите помещения, тяхната чистота и подреденост. Изготвя оферти, планира дейностите и организира различни събития. Контролира спазването на технологичните етапи при получаване, съхранение, предварителна и кулинарна обработка на хранителните продукти. Поддържа и следи спазването на правилата, изискванията и процедурите на системата НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point, “Анализ на опасностите и контрол на критичните точки”) и контролира изпълнението ѝ. Знае правилата за сервиране на храни и напитки и изисква спазването им. Провежда ежедневен инструктаж в началото на работния ден. Въвежда нови форми на обслужване. Изготвя съвместно с главния готвач менюто на заведението за хранене и развлечения. Осигурява необходимия за търговската зала инвентар, който да отговаря на вида и категорията на заведението за хранене и развлечения. Изготвя график за работа на персонала и следи за изпълнението му.

Запознава се с новостите в професията и ги въвежда в заведението за хранене и развлечения. Ресторантьорът следи за правилното използване на уредите, хладилната техника и съоръженията и проверява тяхната изправност. Контролира изпълнението на задачите от персонала. Контролира стоковата наличност на храни и напитки. Води първична счетоводна отчетност и отговаря за имуществото. Прилага изискванията за енергийна ефективност, за опазване на околната среда и здравето на персонала и гостите, за постигане на ефективност на вложените средства

Лице, придобило трета степен на професионална квалификация по професията “Ресторантьор”, може да постъпва на работа на следните длъжности от НКПД:

14123001       Управител, заведение за обществено хранене

14123002      Управител, павилион

14123003      Управител, ресторант на самообслужване

14123004      Управител, сладкарница/кафене

14123005      Управител, бар

14123006      Управител, ресторант

14123007      Управител, стол

14123008      Управител, приготвяне и доставяне на храна (кетъринг)

14123009      Ръководител, отдел в ресторант

14123011       Съдържател, ресторант

51312003      Салонен управител

51312005       Отговорник, търговска зала

Издавани документи:

– УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ по образец 3-37 на МОН с международна валидност – придобиване на част от професия.

– СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ по образец 3-54 на МОН с международна валидност – придобиване на степен на професионална квалификация. – EUROPASS на български, английски и немски език – европейски паспорт, който позволява практикуването на придобитата квалификация. В него се посочват длъжностите, които курсиста може да заема и дават предимство при кандидатстване за работа.

Необходими документи за курса:

  • попълнено заявление, делкарация и договор;
  • копие от Диплома за завършено образование;
  • 3 броя цветни снимки с формат за лична карта;
  • Медицинска бележка от личен лекар, че професията не Ви е противопоказна.

Тези документи се съхраняват в досие. Центърът за професионално обучение е администратор на лични данни съгласно GDPR или Регламент (ЕС) 2016/679

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.