курс “Сервитьор – барман”

ЗАПОЧВАНЕ ВЕДНАГА БЕЗ ИЗЧАКВАНЕ НА ГРУПА

● При нас можете да се обучавате от всяка точка на страната без да се налага да пътувате или да отсъствате от работа.

● Aко имате опит по специалността – ускорен курс на обучение в дистанционна форма.

● За курсисти без опит по специалността, Центърът осигурява практика в реална работна среда.

● Възможност за разсрочено заплащане на таксата за курса, както и превод и легализация за чужбина на издадените документи.

Сервитьор-барманът подготвя работния процес в залата за хранене и бара; разпределя и организира работата си в залата за хранене; посреща и настанява гостите; представя и поднася лист-меню за ястия и карта за напитки; приема поръчката и консултира гостите; правилно маркира и отчита поръчката; обслужва гостите; приготвя и сервира смесени напитки, алкалоидни напитки; сервира студени и топли закуски и готови кулинарни изделия; изготвя и поднася сметка за консумация; отсервира употребените съдове и прибори; разплаща консумацията и изпраща гостите; подрежда и почиства залата за хранене и бара; извършва калкулация на бара; обсъжда с колеги полученото мнение от гостите за предлаганото меню.

Сервитьор-барманът участва в организирането на дегустации, презентации и промоции на храни и напитки. В работата си спазва всички нормативни изисквания за качеството на предлагане на услугата, както и изискванията за безопасни условия на труд.

Придобилите втора степен на професионална квалификация по професията “Сервитьор-барман” могат да постъпват на работа на длъжности

5132- 2001    Барман

5131-2001     Главен сервитьор

5131-2002     Обслужващ бюфет/лавка

5131-2004     Сервитьор

5131-2003     Салонен управител

Издавани документи:

– УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ по образец 3-37 на МОН с международна валидност – придобиване на част от професия.

– СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ по образец 3-54 на МОН с международна валидност – придобиване на степен на професионална квалификация. – EUROPASS на български, английски и немски език – европейски паспорт, който позволява практикуването на придобитата квалификация. В него се посочват длъжностите, които курсиста може да заема и дават предимство при кандидатстване за работа.

Необходими документи за курса:

  • попълнено заявление, делкарация и договор;
  • копие от Диплома за завършено образование;
  • 3 броя цветни снимки с формат за лична карта;
  • Медицинска бележка от личен лекар, че професията не Ви е противопоказна.

Тези документи се съхраняват в досие. Центърът за професионално обучение е администратор на лични данни съгласно GDPR или Регламент (ЕС) 2016/679

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.