курс “Външни ВиК мрежи”

ЗАПОЧВАНЕ ВЕДНАГА БЕЗ ИЗЧАКВАНЕ НА ГРУПА

● При нас можете да се обучавате от всяка точка на страната без да се налага да пътувате или да отсъствате от работа.

● Aко имате опит по специалността – ускорен курс на обучение в дистанционна форма.

● За курсисти без опит по специалността Центърът осигурява практика в реална работна среда.

● Възможност за разсрочено заплащане на таксата за курса, както и превод и легализация за чужбина на издадените документи.

На монтажника на водоснабдителни и канализационни (ВиК) мрежи – втора степен на професионална квалификация, се възлагат дейности, като: разчитане на чертежи, схеми, технологични карти, фирмени правилници; попълване на отчети за извършената работа и използваните материали; монтаж и демонтаж на елементите на вътрешни и външни водопроводни и канализационни мрежи и санитарно-охраняеми зони (СОЗ); монтаж на нови и преустроени В и К мрежи и отстраняване на аварии в тях; експлоатация на В и К мрежи и СОЗ (например обеззаразяване на водата); монтаж и демонтаж на водомери и попълване на документи за узаконяване; съдействие при инкасиране на В и К район; изпълнение на работата в срок и качествено.

Монтажникът на водоснабдителни и канализационни мрежи, втора степен на професионална квалификация, може да работи във фирми с предмет на дейност изграждане, експлоатация и ремонт на вътрешни и външни ВиК мрежи в сгради (жилищни, административни, промишлени, кораби), в различни водохващания и пречиствателни станции, при спазване на изискванията на трудовото законодателство.

Придобилите втора степен на професионална квалификация по професията „Монтажник на водоснабдителни и канализационни мрежи” могат да постъпват на работа на длъжности (професии) от група:

7126 Водопроводчици и тръбопроводчици,

както и други длъжности, включени при актуализиране на НКПД.

След завършване на курса можете да работите като:

 • Водопроводчик (външно водоснабдяване и канализация);
 • Водопроводчик химическата промишленост;
 • Водопроводчик кораб;
 • Каналджия;
 • Монтьор водопроводни тръби;
 • Работник полагане на дренаж;
 • Водопроводчик аварийна група.

Издавани документи:

– УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ОБУЧЕНИЕ по образец 3-37 на МОН с международна валидност – придобиване на част от професия. С този документ имате възможност да работите като водопроводчик в България и чужбина към фирма или предприятие.

– СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ по образец 3-54 на МОН с международна валидност – придобиване на степен на професионална квалификация. Документът е валиден в България и в чужбина за работа като самонаето/ самоосигуряващо се лице. – EUROPASS на български, английски и немски език – европейски паспорт, който позволява практикуването на придобитата квалификация. В него се посочват длъжностите, които курсиста може да заема и дават предимство при кандидатстване за работа.

Необходими документи за курса:

 • попълнено заявление, делкарация и договор;
 • копие от Диплома за завършено образование;
 • 3 броя цветни снимки с формат за лична карта;
 • Медицинска бележка от личен лекар, че професията не Ви е противопоказна.

Тези документи се съхраняват в досие. Центърът за професионално обучение е администратор на лични данни съгласно GDPR или Регламент (ЕС) 2016/679

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.